KD Godba Blanški vinogradniki, ki v letošnjem letu obeležuje 15-letnico delovanja, je pripravilo ob jubileju svečano praznovanje, ki se je pričelo v preteklem zgodnjem sobotnem popoldnevu z nastopi petih gostujočih pihalnih orkestrov v nekaterih vaseh v blanški krajevni skupnosti.

Vrhunec dogodka pa je bila parada pihalnih orkestrov v spremstvu mažoret Društva Trg Sevnica izpred okrepčevalnice Radej do prireditvenega prostora pri gasilskem domu na Blanci, kjer se je odvijal slavnostni koncert Godbe Blanški vinogradniki z gosti iz Slovenije in Hrvaške.

Zbrane na prireditvi, ki jo je povezoval Miro Klinc, je pozdravil župan Srečko Ocvirk, predsednik ZKD Sevnica Jože Novak je godbenicam in godbenikom podelil Gallusove značke za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti, predsednik Godbe Blanški vinogradniki Roman Kragl pa se je zahvalil s posebno spominsko plaketo organizacijam, društvom in posameznikom, ki so omogočili slovesnost.

Živahen glasbeni utrip se je nato nadaljeval z gasilsko veselico, kjer je za dobro razpoloženje in ples skrbel NZA Novi spomini.

(Vir: S.R., posavje.info)

Foto: Milan Kozole

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 1)